De Enige Echte Paleo Burger!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 4 portobello’s
  • 2 hamburgers (zonder toevoegingen of zelf gemaakt)
  • 4 plakken bacon
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 augurken
  • 1 ui
  • Mayonaise (zelfgemaakt!)
  • Kokosolie om in te bakken
  • Optioneel: gebakken ei, avocado, plakken ananas
Bereiding
  1. Snij de ui in ringen en bak deze op matig vuur goudbruin, zet apart.
  2. Bak de plakken bacon knapperig en zet apart. De handigste manier om dit te doen is in de oven op de bakplaat. Op 200 graden is de bacon in een paar minuutjes al knapperig.
  3. Was de ijsbergsla en snijd deze in parten. Snijd augurk in dunne plakjes.
  4. Bak de hamburgers totdat ze gaar zijn.
  5. Bestrooi de portobello ‘s aan beide kanten licht met zout
  6. Smelt een flinke eetlepel kokosolie in de koekenpan en bak de portobello ‘s op een matig vuur totdat ze beginnen te zweten. Ze zijn nu soepel geworden.
  7. Leg een portobello op je bord, leg er een blaadje ijsbergsla op en vervolgens de hamburger.
  8. Nu volgen de augurk, bacon en gebakken ui.
  9. Voeg mayonaise en eventuele andere toppings naar smaak toe.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/de-enige-echte-paleo-burger/