Maak bijvoorbeeld dille crackers bij een vissalade of rozemarijncrackers bij vlees. Je kunt ze elke smaak geven die je maar bedenken kan. Ook crackers met kaneel of vanille zijn erg lekker. Stukjes noten en zaden zijn erg lekker, maar rozijntjes bijvoorbeeld ook.
Auteur: Marinka
Ingrediënten
100 gram amandelmeel
1 eiwit (maak van het eigeel mayonaise)
Peper, zout en kruiden naar smaak.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het wordt een erg plakkerige bal.
Knip twee stukken bakpapier ter grootte van je bakplaat.
Plaats het deeg ertussen en rol dit met een deegroller uit tot een hele dunne plak van ongeveer 2 tot 3 mm (hoe dunner hoe lekkerder)
Snij met een scherp mes het deeg in vierkantjes.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de crackers in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Bij mij zijn de crackers aan de rand vaak dunner dan in het midden en dus eerder bruin. Verwijder deze crackers van de bakplaat vóór ze te donker worden en zet de rest van de crackers nog even terug in de oven tot ze egaal bruin van kleur zijn.
Zijn de crackers niet knapperig geworden? Dan hebben ze niet lang genoeg in de oven gestaan.
Je kunt de crackers ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten doosje.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/ontbijt/paleo-amandelmeel-crackers/