Avocado ijsjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel citroen of limoensap
Extra voor avocado-bananenijsjes:
  • 1 rijpe banaan
Extra voor avocado-chocolade-ijsjes:
  • 1 flinke schep (rauwe) cacao
  • 1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
Extra voor avocado-noten-rozijnenijsjes:
  • 1 á 2 eetlepels ahornsiroop (of 1 banaan)
  • 50 tot 100 gram gemengde noten (fijngehakt) en rozijnen
Bereiding
  1. Pureer de avocado met de citroen of limoensap.
  2. Voeg hier de banaan of de ahornsiroop aan toe.
  3. Meng de cacao of de vulling erdoorheen.
  4. Giet het avocado mengsel in vormpjes en steek er indien gewenst ijsstokjes in. (omdat het mengsel zo dik is blijven de stokjes uit zichzelf al rechtop staan)
  5. Zet het geheel in de vriezer voor ongeveer 4 uur of totdat het mengel volledig bevroren is.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/avocado-ijsjes/