Rode Bieten Hummus
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 450g rode biet (rauw)
- 3 tenen knoflook, gepeld
- 1 el kokosolie, vloeibaar
- 2 el tahin
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 tl citroensap
- ¼ tl komijnzaad
- peper en zout
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes of plakjes.
- Wrijf de kokosolie door de bieten en knoflooktenen en verdeel deze over de bakplaat.
- Rooster de bieten en knoflook in 20-25 minuten gaar. Laat de groenten daarna even afkoelen.
- Combineer de geroosterde bieten en knoflook met de overige ingrediƫnten en pureer tot een gladde massa.
- Bewaar de hummus tot gebruik in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/rode-bieten-hummus/
3.2.2925