Rode Bieten Hummus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 450g rode biet (rauw)
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 1 el kokosolie, vloeibaar
  • 2 el tahin
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • ¼ tl komijnzaad
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes of plakjes.
  3. Wrijf de kokosolie door de bieten en knoflooktenen en verdeel deze over de bakplaat.
  4. Rooster de bieten en knoflook in 20-25 minuten gaar. Laat de groenten daarna even afkoelen.
  5. Combineer de geroosterde bieten en knoflook met de overige ingrediƫnten en pureer tot een gladde massa.
  6. Bewaar de hummus tot gebruik in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/rode-bieten-hummus/