Ovenschotel Puur Gemak
Auteur: Marinka
Personen: 3
- 1 el kokosolie
- 2 kleine courgettes, in plakken
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 400g pompoen, in parten (ongeveer een halve oranje pompoen)
- 300g rundergehakt
- 2 tl kerrie
- ½ tl zout
- peper naar smaak
- 4 eieren, geklopt
- Optioneel: chilipoeder
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met de kokosolie.
- Verdeel de plakken van 1 courgette over de bodem van de ovenschaal en strooi hier knoflook en rode uit overheen.
- Verdeel de parten pompoen erover.
- Kneed kerrie, zout, peper en eventueel chilipoeder door het gehakt en verdeel het gehakt over de pompoen.
- Dek af met de overige plakken courgette.
- Schenk de geklopte eieren over de ovenschotel.
- Bak het geheel in 50-55 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/ovenschotel-puur-gemak/
3.2.2925