Kruidige rijstschotel met kip
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 1 el kokosolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijn gesneden
- 300g kipfilet, in blokjes
- ½ tl komijnzaad
- ½ tl kaneel
- ¼ tl kurkuma
- mespunt saffraan
- peper en zout
- 15g verse koriander, fijn gesneden
- 3 el rozijnen
- 3 el pijnboompitten
- ¼ ingemaakte citroen, fijn gesneden - of gebruik het rasp van 1 citroen en het sap van ½ citroen
- Rasp de bloemkoolroosjes tot korrels ter grootte van rijst met behulp van een blender of foodprocessor. Zet even apart.
- Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
- Bak de knoflook en het komijnzaad even kort mee en voeg daarna de kip toe.
- Bak de kip rondom bruin en gaar.
- Schep de bloemkoolrijst door het gerecht en voeg kaneel, kurkuma, saffraan en peper en zout toe.
- Laat het geheel al omscheppend in 1-2 minuten garen.
- Schep op het laatste moment de koriander, rozijnen, pijnboompitten en de ingemaakte citroen door het gerecht.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/kruidige-rijstschotel-met-kip/
3.2.2925