Kruidige rijstschotel met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 el kokosolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 300g kipfilet, in blokjes
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl kurkuma
  • mespunt saffraan
  • peper en zout
  • 15g verse koriander, fijn gesneden
  • 3 el rozijnen
  • 3 el pijnboompitten
  • ¼ ingemaakte citroen, fijn gesneden - of gebruik het rasp van 1 citroen en het sap van ½ citroen
Bereiding
  1. Rasp de bloemkoolroosjes tot korrels ter grootte van rijst met behulp van een blender of foodprocessor. Zet even apart.
  2. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  3. Bak de knoflook en het komijnzaad even kort mee en voeg daarna de kip toe.
  4. Bak de kip rondom bruin en gaar.
  5. Schep de bloemkoolrijst door het gerecht en voeg kaneel, kurkuma, saffraan en peper en zout toe.
  6. Laat het geheel al omscheppend in 1-2 minuten garen.
  7. Schep op het laatste moment de koriander, rozijnen, pijnboompitten en de ingemaakte citroen door het gerecht.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/kruidige-rijstschotel-met-kip/