Toppings naar keuze, bijvoorbeeld radijs, rucola, spekjes, vis, enz.
Bereiding
Pompoenpizza
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Wrijf de blokjes pompoen in met kokosolie en leg ze op de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar en laat daarna 15 minuten afkoelen. Laat de oven aan staan.
Pureer de blokjes pompoen met het ei, amandelmeel, arrowroot, oregano en zout tot een glad beslag.
Leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat en schep het beslag hier op. Wrijf het beslag uit met een spatel en vorm zo een ronde cirkel die overal even dik is. (ga voor een dikte van ongeveer ½ cm)
Bak de pizzabodem in 35-40 minuten gaar.
Boerenkoolpesto
Combineer alle ingrediƫnten voor de pesto in een blender of foodprocessor en maal tot een dikke pesto.
Besmeer de pizzabodem met de pesto en verdeel er toppings naar keuze overheen. Serveer meteen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pompoenpizza-met-boerenkoolpesto/