Appel Mosterdsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediƫnten
  • Kokosmelk - 1 cup (240ml) + 1 tl
  • Appel - 1, zoet van smaak, gewassen en klokhuis verwijderd
  • Geel mosterdpoeder - 1 el
  • Appelazijn - 2 tl
  • Salie - ½ tl, gedroogd
  • Zout - ½ tl
  • Peper - naar smaak
  • Arrowroot - 1 tl
Bereiding
  1. Hak de appel in grove stukken en combineer deze met 1 cup kokosmelk in een sauspan. Pureer het met een staaf mixer tot een gladde massa. Dit kan ook in de blender.
  2. Voeg het mosterdpoeder, de appelazijn, salie, zout en peper toe en verwarm het geheel tot het net niet kookt. Zet het vuur lager en laat de saus 5 minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.
  3. Maak in de tussentijd van de arrowroot samen met 1 tl kokosmelk een vloeibaar papje in een klein kommetje.
  4. Schenk met 1 hand geleidelijk het arrowrootpapje in de saus terwijl je met een garde heel goed roert. Dit is om klontjes te voorkomen.
  5. Verhit nog ongeveer 1 minuut tot de saus wat dikker is geworden, roer regelmatig.
  6. Serveer de saus warm of koud bij bijvoorbeeld gebakken witvis, een varkenslapje, kipfilet, wat je maar wilt. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/sauzen-dressings/appel-mosterdsaus/