Makkelijke Paleo Zalmcurry
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3-4
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1 stengel citroengras, heel fijn gesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 500g wortel, in plakjes
  • 500g spruitjes, gehalveerd
  • 2 tl vissaus
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl laos
  • 250 ml kokosmelk
  • 500g wilde zalm, in blokjes
  • 3 el citroensap
  • zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een grote wok of hapjespan en bak hierin de ui aan.
  2. Bak gember en citroengras even kort mee, en voeg daarna de prei, wortel en spruitjes toe.
  3. Bak de groenten 3-5 minuten aan, schep regelmatig om.
  4. Voeg nu vissaus, korianderzaad, laos en kokosmelk toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  5. Schep de blokjes zalm door het gerecht, sluit de pan af met een deksel en laat de curry 5-8 minuten garen (afhankelijk van de grootte van de blokjes zalm) tot de zalm gaar is.
  6. Breng op smaak met citroensap en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/makkelijke-paleo-zalmcurry/