Witte Chocoladecups met Pompoenvulling
Auteur: Marinka
Personen: 10
- 100g pompoenpuree (liefst zelf gemaakt)
- 100g cacaoboter
- 100g + 3 el santen
- 3 el ahornsiroop
- ½ tl kaneel
- ¼ tl vanillepoeder
- Maak eerst de vulling door 3 el santen au bain-marie te smelten.
- Roer de santen door de pompoenpuree, samen met 1 el ahornsiroop, kaneel en vanillepoeder. Zet apart.
- Smelt de overige santen samen met de cacaoboter au bain-marie. Snijd de santen en cacao boter fijn om dit iets sneller te laten verlopen.
- Laat het vloeibare mengsel afkoelen tot het een beetje dik en stroperig is geworden, roer er nu 2 el ahornsiroop doorheen.
- Verdeel papieren cupjes over 10 mini muffinvormpjes en verdeel de helft van het cacaoboter mengsel over de cupjes.
- Zet 10-15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
- Verdeel de pompoenpuree over de chocoladebodems, ongeveer 1 theelepel per cupje, en schenk er de rest van het cacaomengsel overheen.
- Zet de cupjes nog zo’n 1,5 uur in de koelkast om goed op te stijven.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/witte-chocoladecups-met-pompoenvulling/
3.2.2925