Witte Chocoladecups met Pompoenvulling
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 100g pompoenpuree (liefst zelf gemaakt)
  • 100g cacaoboter
  • 100g + 3 el santen
  • 3 el ahornsiroop
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Maak eerst de vulling door 3 el santen au bain-marie te smelten.
  2. Roer de santen door de pompoenpuree, samen met 1 el ahornsiroop, kaneel en vanillepoeder. Zet apart.
  3. Smelt de overige santen samen met de cacaoboter au bain-marie. Snijd de santen en cacao boter fijn om dit iets sneller te laten verlopen.
  4. Laat het vloeibare mengsel afkoelen tot het een beetje dik en stroperig is geworden, roer er nu 2 el ahornsiroop doorheen.
  5. Verdeel papieren cupjes over 10 mini muffinvormpjes en verdeel de helft van het cacaoboter mengsel over de cupjes.
  6. Zet 10-15 minuten in de koelkast om stevig te worden.
  7. Verdeel de pompoenpuree over de chocoladebodems, ongeveer 1 theelepel per cupje, en schenk er de rest van het cacaomengsel overheen.
  8. Zet de cupjes nog zo’n 1,5 uur in de koelkast om goed op te stijven.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/witte-chocoladecups-met-pompoenvulling/