Zoete aardappel zalmkoekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Zalmfilet - 300g
  • Zoete aardappel - 500g, geschild en in blokjes
  • Appel - 1, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt
  • Rode ui - 1, gesnipperd
  • Peterselie - ¼ cup, vers, f ijngehakt
  • Arrowroot - 1 el
  • Kokosmelk - ½ cup
  • Zout - ½ tl
  • Knoflookpoeder - ½ tl
  • Gemalen Korianderzaad - ½ tl
  • Gemalen Komijnzaad - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
  • Kokosolie - 4 el
Bereiding
  1. Verhit de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng ondertussen ook een flinke laag water in een stoompan aan de kook.
  2. Leg de blokjes zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met 1 el vloeibare kokosolie, meng goed zodat alle blokjes een laagje olie krijgen en rooster de blokjes in 23-25 minuten zacht en gaar.
  3. Leg de zalmfilet in de stoompan wanneer het water kookt, draai het vuur laag en stoom de zalm zo in 7-9 minuten gaar.
  4. Combineer de zalm en zoete aardappelblokjes in een grote kom en gebruik een pureestamper om alles fijn te stampen.
  5. Roer de appel, rode ui, peterselie, arrowroot, kokosmelk en kruiden er doorheen tot het goed gecombineerd is.
  6. Vorm met de hand 8-10 koekjes van het mengsel en leg ze apart op een bord.
  7. Verhit 1-2 el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de helft van de koekjes op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant goudbruin. Leg apart op een bord.
  8. Verhit de rest van de kokosolie en bak de andere helft van de koekjes ook goudbruin.
  9. Serveer warm met groente en eventueel een saus naar keuze, en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/zoete-aardappel-zalmkoekjes/