Bloemkool-vijgensalade
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 grote bloemkool
- 1 el kokosolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 3 el verse citroenmelisse of munt, fijn gesneden
- 3 el verse dragon, fijn gesneden
- 3 el citroensap
- ½ tl zout
- Versgemalen peper naar smaak
- 4 verse vijgen, in partjes gesneden
- Snijd de bloemkool in roosjes en rasp deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
- Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
- Bak de knoflook enkele seconden mee, en voeg daarna de bloemkoolrijst toe. Bak het geheel in 2-3 minuten al omscheppend beetgaar.
- Voeg citroenmelisse, dragon, citroensap, zout en peper toe en meng dit goed door het gerecht.
- Haal de pan van het vuur en meng vervolgens de vijgen door de bloemkoolrijst met kruiden.
- Serveer lauwwarm of koud.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/bloemkool-vijgensalade/
3.2.2925