Bloemkool-vijgensalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingredi├źnten
  • 1 grote bloemkool
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 3 el verse citroenmelisse of munt, fijn gesneden
  • 3 el verse dragon, fijn gesneden
  • 3 el citroensap
  • ┬Ż tl zout
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 4 verse vijgen, in partjes gesneden
Bereiding
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
  2. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui zachtjes aan.
  3. Bak de knoflook enkele seconden mee, en voeg daarna de bloemkoolrijst toe. Bak het geheel in 2-3 minuten al omscheppend beetgaar.
  4. Voeg citroenmelisse, dragon, citroensap, zout en peper toe en meng dit goed door het gerecht.
  5. Haal de pan van het vuur en meng vervolgens de vijgen door de bloemkoolrijst met kruiden.
  6. Serveer lauwwarm of koud.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/bloemkool-vijgensalade/