Pompoentaartje met tijgernotenbodem
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
Bodem:
  • 1 pak Tijger Koekjesmix van Paleo2Go
  • 130g kokosolie
Vulling:
  • 300g pompoen, in blokjes
  • 2 Medjool dadels, zonder pit
  • 4 el kokosolie
  • 4 el kokosmelk
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175°C en vet een vierkante of rechthoekige bakvorm in met kokosolie.
  2. Smelt de kokosolie en volg de instructies op het pak Tijger Koekjesmix.
  3. Druk het deeg netjes uit in de bakvorm en zorg dat er ook een kleine opstaande rand ontstaat.
  4. Bak de bodem in 20 minuten goudbruin en gaar.
  5. Maak in de tussentijd de vulling door de blokjes pompoen in 10 minuten gaar te koken.
  6. Giet de pompoenblokjes af en pureer ze samen met de overige ingrediënten voor de vulling.
  7. Schep de pompoenvulling in de taartbodem en strijk deze glad met de achterkant van een lepel.
  8. Laat de taart ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/pompoentaartje-met-tijgernotenbodem/