Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
Leg de runderworst op de bakplaat en bak ze in ca. 20-25 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege om.
Begin, terwijl de worst in de oven zit, aan de soep: verhit de kokosolie in een kleine soeppan en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur aan tot deze zacht zijn.
Voeg de runderbouillon, trostomaten, tomaten uit blik en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep onder af en toe roeren 15 minuten op een laag vuur pruttelen.
Haal de soep vervolgens van het vuur en pureer alles met een staaf mixer.
Voeg de balsamico azijn toe, samen met peper en zout naar smaak. Roer goed door.
Snijd de worst, zodra deze gaar is, in plakjes.
Verdeel de soep over 2 kommen en verdeel de worst en basilicum erover.
Serveer warm en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/balsamico-tomatensoep/