Zoete aardappel - 1, ca. 500g, geschild en in blokjes
Knolselderij - ½, ca. 350g, geschild en in blokjes
Knoflook - 3 tenen, gepeld en gehalveerd
Kokosolie - 2 el
Zout - ½ tl
Peper - naar smaak
Bieslook - 2 el, f ijn gehakt
Bereiding
Begin met de puree: verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Combineer de blokjes zoete aardappel, knolselderij en knoflook op de bakplaat en besprenkel ze met 2 el vloeibare kokosolie. Schep de groenten even om, zodat alles een laagje olie heeft.
Bak de groenten in ca. 25 minuten zacht en gaar.
Begin in de tussentijd aan de basis: verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur glazig, voeg het gehakt toe en bak het rul, samen met de kerrie, zout en peper.
Voeg de rode kool toe, schep alles goed door elkaar en doe een deksel op de pan. Laat het geheel ca. 10 minuten op laag vuur stoven.
Doe de pureegroenten, wanneer deze gaar zijn, in een kom en voeg peper en zout toe. Pureer het geheel met een staaf mixer tot een gladde massa.
Schep de verse bieslook door de puree.
Zet de oven op de grillstand en schep het gehaktmengsel in een grote ovenschaal. Verdeel de puree hier overheen.
Zet de ovenschotel nog 15 minuten onder de grill, tot de bovenkant licht gekleurd is.
Serveer warm, en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/ovenschotel-van-rode-kool-met-knoflookpuree/