Kruidige Eendenborst met bakbanaan en koriander-muntsaus
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Marinka
Personen: 2
Ingrediƫnten
Eendenborst
Eendenborstfilet - 2
Kaneel - 1 tl
Knoflookpoeder - ½ tl
Kruidnagel - ¼ tl
Gemberpoeder - ¼ tl
Peper - ¼ tl
Zout - ¼ tl
Winterpostelein - 200g (je kunt hiervoor ook spinazie gebruiken)
Bakbanaan
Bakbanaan - 1, erg rijp, gepeld en in plakjes van ca. ½ cm dik gesneden
Kokosolie - 3 el
Koriander-muntsaus
Koriander - ¼ cup, fijngehakt (ca. 8 gram)
Munt - ¼ cup, fijngehakt (ca. 8 gram)
Extra Vierge Olijfolie - 2 el
Coconut Aminos - 1 el
Citroensap - 1 tl
Honing - ½ tl
Bereiding
Haal de eendenborstfilets uit de koelkast en de verpakking, en laat ze af gedekt op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak eerst de koriander-muntsaus: combineer alle ingrediƫnten in een foodprocessor en maal alles tot een gladde saus. Je kunt hier ook een staaf mixer voor gebruiken. Zet de saus apart.
Meng de kaneel, knoflook, kruidnagel, gember, peper en zout in een klein kommetje door elkaar.
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de huidkant van beide eendenborstfilets. Masseer het kruidenmengsel in de filets, zorg dat er ook kruiden in de inkepingen in de huid komen.
Verhit een ovenbestendige koekenpan over middelhoog vuur (geen vet toevoegen) en bak de eendenborstfilets in de hete pan 3 minuten op de huidkant tot er veel vet uit de filets in de pan is gelopen.
Keer de filets om en bak ze 1 minuut aan de andere kant. Zet vervolgens de pan in de oven en laat de filets nog 3 tot 5 minuten doorgaren. Haal de eendenborstfilets vervolgens uit de oven, leg ze op een bord en dek dit af met aluminiumfolie om ze te laten rusten. Bewaar de pan met het vet erin.
Verhit in de tussentijd 3 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de plakjes bakbanaan aan beide kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de pan met vet waarin de filets zijn gebakken opnieuw over middelhoog vuur en bak hierin snel de postelein tot deze net is geslonken (ca. 1 minuut).
Verdeel de postelein over 2 borden, leg er een eendenborstfilet op en verdeel er de plakjes gebakken banaan overheen. Schep vervolgens wat van de koriander-muntsaus op de bakbanaan.
Serveer meteen en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/kruidige-eendenborst/