Tostones
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 groene bakbanaan
  • 3 el kokosolie
  • zout
Bereiding
  1. Verwijder de schil van de bakbanaan en snijd deze vervolgens in plakken van 1,5 cm dik.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de bakbanaanschijfjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
  3. Leg de gebakken schijfjes op een snijplank en neem een klein stukjes bakpapier en een glas. Leg het stuk bakpapier op een schijfje bakbanaan en druk het vervolgens met het glas plat (tot ca. 0,5 cm dik). Herhaal met de overige schijfjes. Het bakpapier voorkomt dat de bakbanaan aan het glas blijft plakken, dus sla deze stap vooral niet over.
  4. Verhit de kokosolie in de pan opnieuw en bak hierin de plat gedrukte bakbanaanschijfjes in nog 1 Ć  2 minuten per kant goudbruin en knapperig.
  5. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/tostones/