Frisse Vissalade met Geroosterde Pompoen
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 400g pompoen (oranje of groen), in parten gesneden
- 1 el ghee (of kokosolie)
- 150g mesclun of jonge bladsla
- 15g verse koriander, fijn gesneden
- ½ komkommer, in plakjes
- 12 kleine augurken
- 100g gerookte wilde zalm
- 100g Hollandse garnalen
- 100g cocktailgarnalen
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2-3 tl balsamico azijn
- Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Wrijf de pompoenparten in met ghee en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
- Verdeel de mesclun, koriander, komkommer en augurken over 2 grote borden. Leg de parten pompoen naast de salade.
- Snijd de gerookte zalm desgewenst iets kleiner en verdeel ook deze, samen met de 2 soorten garnalen, over de borden.
- Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn en serveer meteen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/frisse-vissalade-met-geroosterde-pompoen/
3.2.2925