Frisse Vissalade met Geroosterde Pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 400g pompoen (oranje of groen), in parten gesneden
  • 1 el ghee (of kokosolie)
  • 150g mesclun of jonge bladsla
  • 15g verse koriander, fijn gesneden
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 12 kleine augurken
  • 100g gerookte wilde zalm
  • 100g Hollandse garnalen
  • 100g cocktailgarnalen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2-3 tl balsamico azijn
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de pompoenparten in met ghee en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
  3. Verdeel de mesclun, koriander, komkommer en augurken over 2 grote borden. Leg de parten pompoen naast de salade.
  4. Snijd de gerookte zalm desgewenst iets kleiner en verdeel ook deze, samen met de 2 soorten garnalen, over de borden.
  5. Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn en serveer meteen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/frisse-vissalade-met-geroosterde-pompoen/