Romige Groentesoep met Kastanjes
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 el kokosolie of ghee
- 2 uien, in halve ringen
- 3 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
- 500g pompoen, in blokjes
- 500g knolselderij, geschild en in blokjes
- 1 liter (zelfgemaakte) bottenbouillon
- 2 tl verse rozemarijn
- 125g gekookte en gepelde kastanjes
- 1 tl zout
- Peper naar smaak
- Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien op een laag vuur zacht en geurig.
- Voeg knoflook, pompoen en knolselderij toe en bak deze al omscheppend enkele minuten mee.
- Schenk de bouillon in de pan en voeg ook rozemarijn en kastanjes toe. Breng het geheel aan de kook.
- Kook de soep in 10 minuten op een laag vuur gaar en pureer vervolgens met behulp van een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/romige-groentesoep-met-kastanjes/
3.2.2925