Romige Groentesoep met Kastanjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie of ghee
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
  • 500g pompoen, in blokjes
  • 500g knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 liter (zelfgemaakte) bottenbouillon
  • 2 tl verse rozemarijn
  • 125g gekookte en gepelde kastanjes
  • 1 tl zout
  • Peper naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de uien op een laag vuur zacht en geurig.
  2. Voeg knoflook, pompoen en knolselderij toe en bak deze al omscheppend enkele minuten mee.
  3. Schenk de bouillon in de pan en voeg ook rozemarijn en kastanjes toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Kook de soep in 10 minuten op een laag vuur gaar en pureer vervolgens met behulp van een staafmixer.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/romige-groentesoep-met-kastanjes/