Mexicaanse Taco’s met Draadjesvlees
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Draadjesvlees:
  • 1 rundertong (ca. 1,5 kg) – of 1,5 kg stoofvlees
  • 2 uien, in kwarten
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el kokosolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 4 el verse peterselie, fijn gesneden
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • Peper en zout
  • 1 limoen, in kwarten gesneden
  • 8 stevige slabladeren
Guacamole:
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • Sap van ½ limoen
  • 2 el verse koriander, fijn gesneden
  • Snuf zout
Bereiding
  1. Begin de avond voor je dit gerecht op wilt gaan dienen. Spoel de rundertong goed af onder de kraan.
  2. Leg de rundertong in de slowcooker en voeg 2 uien, een bol knoflook en laurierblaadjes toe. Voeg net zo veel water toe tot alles onder staat.
  3. Laat de rundertong in 8 uur op de lage stand garen.
  4. Neem de tong uit de slowcooker en pel de huid eraf wanneer de tong nog warm is, dit gaat heel gemakkelijker. Trek het vlees in stukjes en doe deze in een kom, zet apart.
  5. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de rode uien en tenen knoflook aan.
  6. Bak het draadjesvlees 3-4 minuten al omscheppend mee, en voeg ook korianderzaad en komijnzaad toe.
  7. Meng peterselie en koriander door het vlees en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
  8. Maak de guacamole door alle ingrediënten door elkaar te prakken.
  9. Verdeel het draadjesvlees over de slabladeren, en serveer met een partje limoen. Eet er de guacamole en tostones bij.
Maak je dit gerecht met stoofvlees ipv rundertong? Snijd het stoofvlees dan in blokjes en combineer het samen met de rode en gewone uien, 3 knoflooktenen, laurier, kokosolie, korianderzaad en komijnzaad, plus ca. 120 ml water in de slowcooker. Laat het vlees 8 uur op de lage stand van de slowcooker of 4 uur op de hoge stand van de slowcooker garen. Breng daarna op smaak met peper en zout, limoensap en garneer met peterselie en koriander.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/mexicaanse-tacos-met-draadjesvlees/