Happiness Salad Bowl
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 kleine pompoen, in parten
  • 1 el kokosolie, vloeibaar
  • ½ tl zout
  • 1 granaatappel
  • 400g gerookte (biologische) kipfilet, in blokjes
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1 citroen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de broccoli en pompoen in met kokosolie en verdeel de groenten over de bakplaat. Rooster in 20 minuten gaar.
  3. Maal in de tussentijd de bloemkoolroosjes tot 'rijst' met behulp van een foodprocessor of blender.
  4. Halveer de granaatappel en tik de pitjes eruit.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst over 4 borden en verdeel er vervolgens de geroosterde broccoli en pompoen overheen, en daarna de granaatappelpitjes, gerookte kip en verse koriander.
  6. Besprenkel met olijfolie en citroensap.
  7. Garneer eventueel met gekruide chufa's.
Tip: Heb je restjes? Doe deze dan in een bakje in de koelkast, dit is ideaal om een andere dag mee te nemen als lunch!
    Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/happiness-salad-bowl/