Bloemkoolsteaks met Hazelnoten en Kruidensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool
  • 1 el ghee of kokosolie
  • 30g hazelnoten, grof gehakt
Kruidensaus:
  • 10g verse peterselie
  • 10g verse koriander
  • 10g verse munt
  • 60 ml kokosmelk
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de onderkant van de bloemkool en verwijder de blaadjes. Snijd vervolgens de bloemkool doormidden en daarna in gelijke parten.
  3. Leg de parten bloemkool op de bakplaat en wrijf ze in met ghee of kokosolie. Rooster in 20 minuten gaar.
  4. Verhit in de tussentijd een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de hazelnoten in 2-3 minuten. Rooster ze niet te lang, want ze verbranden vrij snel.
  5. Combineer alle ingrediƫnten voor de kruidensaus in een blender en maal tot een gladde saus.
  6. Serveer de bloemkoolparten met de kruidensaus en garneer met wat geroosterde hazelnoten.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/bloemkoolsteaks-met-hazelnoten-en-kruidensaus/