Paleo Saucijzenbroodjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 6
Ingrediƫnten
  • 400g cassave, schoon gemaakt en in grove stukken (bijv. diepvries cassave van de toko)
  • 1 el ghee
  • ½ tl zout
  • 3 tl mosterd
  • 6 rundersaucijzen
  • Tapiocameel of arrowroot om te bestuiven
Bereiding
  1. Breng de cassave in een pan met water aan de kook, en laat in ongeveer 25 minuten gaar koken.
  2. Giet de cassave af en pureer het vervolgens in een foodprocessor of blender samen met ghee en zout. Er vormt zich vanzelf een plakkerige deegbal.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Bestrooi je werkblad met wat tapiocameel en leg hier de deegbal op. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol deze heel dun uit tot een vierkant/rechthoek.
  5. Besmeer elk stuk deeg met ½ tl mosterd en leg er vervolgens een saucijs op. Rol het deeg om de saucijs heen, laat 2 cm worst uitsteken aan beide kanten.
  6. Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat, laat ten minste 3 cm tussenruimte over.
  7. Bak de broodjes in 40-45 minuten gaar en licht goudbruin.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/paleo-saucijzenbroodjes/