Chocolate Chip Bananenbrood
Auteur: Marinka
Personen: 10-12
- 4 rijpe bananen (middelgroot)
- 4 grote eieren
- 90g kokosolie, vloeibaar
- 100g arrowroot
- 90g kokosmeel
- 1 tl bakzout
- 2 tl kaneel
- ½ tl vanillepoeder
- 75g pecannoten
- 75g chocolate chips (of stukjes pure chocolade)
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een cakevorm in met wat kokosolie.
- Schil de bananen en pureer het vruchtvlees samen met de eieren en kokosolie (zorgt dat de olie niet te heet is!) in een foodprocessor of blender.
- Voeg arrowroot, kokosmeel, bakzout, kaneel en vanille toe en maal tot een dik beslag.
- Spatel de pecannoten en chocolate chips door het beslag. Schep het beslag vervolgens in de cakevorm en strijk glad met een spatel.
- Bak het bananenbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood aansnijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/chocolate-chip-bananenbrood/
3.4.3177