Chocolate Chip Bananenbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Wil je dit recept notenvrij maken? Laat de pecannoten dan weg en gebruik eventueel wat pompoenpitten als vervanger.
Auteur:
Personen: 10-12
Ingrediƫnten
  • 4 rijpe bananen (middelgroot)
  • 4 grote eieren
  • 90g kokosolie, vloeibaar
  • 100g arrowroot
  • 90g kokosmeel
  • 1 tl bakzout
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl vanillepoeder
  • 75g pecannoten
  • 75g chocolate chips (of stukjes pure chocolade)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een cakevorm in met wat kokosolie.
  2. Schil de bananen en pureer het vruchtvlees samen met de eieren en kokosolie (zorgt dat de olie niet te heet is!) in een foodprocessor of blender.
  3. Voeg arrowroot, kokosmeel, bakzout, kaneel en vanille toe en maal tot een dik beslag.
  4. Spatel de pecannoten en chocolate chips door het beslag. Schep het beslag vervolgens in de cakevorm en strijk glad met een spatel.
  5. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood aansnijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/chocolate-chip-bananenbrood/