Dit recept bevat noten en eieren. Wil je mini broodjes maken? Neem dan 16 gekookte kwarteleitjes als vulling en kneed hier telkens wat deeg omheen. Bak deze mini broodjes slechts 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Auteur: Marinka
Personen: 4
Ingrediƫnten
4 hard gekookte eieren
200g amandelmeel
100g tapiocazetmeel of arrowroot
½ tl baking soda
2 eieren
70g kokosolie, vloeibaar
1 el appelazijn
100g gerookte spekblokjes
1 bosui, in ringen
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 165 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bak de spekblokjes krokant in een pan en zet deze even apart. Pel de hard gekookte eieren.
Roer amandelmeel, tapiocazetmeel en baking soda door elkaar in een beslagkom.
Voeg de (niet gekookte) eieren, kokosolie en appelazijn toe en roer tot een dik, kneedbaar deeg. Het deeg hoort niet aan je handen te plakken. Is dat wel het geval, voeg dan wat extra tapiocazetmeel toe.
Kneed als laatste de uitgebakken spekblokjes en de bosui door het deeg.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken, druk het deeg plat en vouw het vervolgens om een ei heen. Kneed het deeg echt goed om het ei zodat er geen gaten meer in zitten. Herhaal met de rest van het deeg en de overige eieren.
Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/eieren/gevulde-paleo-paasbroodjes-spek-en-ei/