Schapenbout met Courgettenoodles uit de Slowcooker
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit gerecht incl. de groenten is voor 2 personen. Uiteraard kun je minstens 6 porties vlees van de schapenbout afhalen, ik raad je aan dit te bewaren voor een andere maaltijd. Het werkt perfect in een snelle wokschotel met wat groenten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 Schapenbout (ca. 1 kg)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ¼ tl kurkuma
  • ¼ tl versgemalen peper
  • 150 ml bottenbouillon of water
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 courgettes
  • Zout naar smaak
Bereiding
  1. Schenk de bottenbouillon in de slowcooker.
  2. Wrijf de schapenbout in met paprikapoeder, komijnzaad, korianderzaad, oregano, kurkuma en peper.
  3. Leg de schapenbout in de slowcooker (met de bouillon), doe het deksel erop en laat de bout in 4 uur op de hoge stand of 8 uur op de lage stand gaar stoven.
  4. Haal de schapenbout uit de slowcooker en trek het vlees van het bot. Zet even apart.
  5. Verhit het vocht en vet wat nog op de bodem van de slowcooker ligt op middelhoog vuur (de meeste slowcooker-pannen kun je ook op het vuur zetten) en bak hierin de uien zachtjes aan.
  6. Snijd in de tussentijd de courgettes tot lange slierten met behulp van een spiraalsnijder.
  7. Voeg de courgettenoodles en een deel van het vlees toe aan de uien en bak het geheel in 1-2 minuten al omscheppend gaar.
  8. Serveer meteen, anders worden de courgettenoodles te zacht.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/slowcooker/schapenbout-courgettenoodles-slowcooker/