Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Begin ondertussen met het maken van de saus: combineer de kokosmelk en grof gehakte knoflooktenen in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat de saus ca. 20 minuten indikken terwijl je er af en toe in roert.
Bereid nu de asperges voor: snijd ca. 2 cm van de onderkant van de asperges af en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el vloeibare kokosolie en rol ze daarna allemaal even om zodat elke asperge bedekt is met een dun laagje olie.
Schuif de bakplaat in de oven en rooster de asperges 20 minuten tot ze licht bruin beginnen te kleuren.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de gesneden ui op middel-laag vuur in ca. 15 minuten uit, zorg ervoor dat ze niet verbranden. Schep de ui af en toe om.
Maak, terwijl de zalm rust, de saus af: voeg mosterdpoeder, zout en peper toe en pureer het geheel met de staaf mixer. Roer vervolgens de dille door de saus.
Verdeel de geroosterde asperges over de borden, schep een paar lepels van de saus over de asperges en zalm, en garneer vervolgens met de gebakken ui.
Bestrooi het gerecht met wat versgemalen peper en wat grof zeezout naar smaak.
Serveer meteen en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/asperges-met-zalm-en-knoflook-dillesaus/