Visburgers met Wortel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 250g wilde zalmfilet, in blokjes
  • 250g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 300g wortel, in plakken
  • 2 bosuitjes, grof gesneden
  • 2 el citroensap
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 el zeewiervlokken (optioneel)
  • peper en zout
  • 2-3 el kokosolie
Bereiding
  1. Combineer vis, wortel, bosui, citroensap, gember, komijn, zeewiervlokken en peper en zout in een foodprocessor en maal in 1-2 minuten tot een soort beslag.
  2. Vorm ongeveer 12 kleine burgertjes van het vismengsel en leg deze even apart.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan, zorg dat het vet goed heet is (het moet nog net niet gaan roken).
  4. Leg een burgertje in de pan en bak deze in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak op deze manier 4 tot 6 burgertjes tegelijk in de pan.
  5. Lekker met een salade en zelfgemaakte mayonaise.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/vis/visburgers-met-wortel/