Paleo Brood - Ei-vrij
Auteur: Marinka
Personen: 12
- 2 groene bakbananen (ca. 600g, met schil)
- 280 ml kokosmelk
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 1 el appelazijn
- 150g arrowroot
- 125g amandelmeel
- 75g gebroken lijnzaad
- 1 tl bakzout
- ½ tl zout
- Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een broodvorm in met wat kokosolie, of bekleed deze met bakpapier.
- Schil de bakbananen en snijd deze in plakjes.
- Pureer de bakbananen samen met kokosmelk, olijfolie en appelazijn in een blender of foodprocessor.
- Voeg de overige ingrediënten toe en maal dit 2-3 minuten, zo wordt het lijnzaad nog iets fijner.
- Schep het beslag in de broodvorm, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak het brood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/ontbijt/paleo-brood-eivrij/
3.4.3177