Paleo Brood - Ei-vrij
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Eet je geen noten? Gebruik dan pompoenpitmeel of zonnebloempitmeel in plaats van amandelmeel :-)
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
  • 2 groene bakbananen (ca. 600g, met schil)
  • 280 ml kokosmelk
  • 80 ml extra vierge olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 150g arrowroot
  • 125g amandelmeel
  • 75g gebroken lijnzaad
  • 1 tl bakzout
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een broodvorm in met wat kokosolie, of bekleed deze met bakpapier.
  2. Schil de bakbananen en snijd deze in plakjes.
  3. Pureer de bakbananen samen met kokosmelk, olijfolie en appelazijn in een blender of foodprocessor.
  4. Voeg de overige ingrediënten toe en maal dit 2-3 minuten, zo wordt het lijnzaad nog iets fijner.
  5. Schep het beslag in de broodvorm, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak het brood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het brood serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/ontbijt/paleo-brood-eivrij/