De beste Bottenbouillon maak je zo!
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Tip: Heb je een kleine slowcooker? Halveer dan de ingrediënten.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • 1,5 – 2 kg runder- of kippenbotten en delen met veel bindweefsel
  • 2 wortels, grof gesneden
  • 2 uien, grof gesneden
  • 2 of 3 stengels bleekselderij
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl peperkorrels
  • Halve bol knoflook (optioneel)
  • 2 el appelazijn
  • Water
Bereiding
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een grote slowcooker.
  2. Schenk er net zo veel water bij tot alle ingrediënten onder staan, maar houd nog wel een paar cm over tot de rand van de pan.
  3. Breng het geheel aan de kook (de meeste slowcookerpannen kunnen op het fornuis).
  4. Zet de pan in de slowcooker, zet deze op de laagste stand en laat de bouillon 12 uur lang trekken.
  5. Schep na afloop de grote stukken uit de pan en schenk de bouillon door een zeef in een andere pan of grote kom. (Let op: de botten en andere dierlijke delen kun je nogmaals gebruiken om bouillon van te trekken, gooi deze dus nog niet weg)
  6. Laat de bouillon eerst op kamertemperatuur komen en zet deze vervolgens in de koelkast. Schep het vetlaagje van de bouillon af (dit vet kun je later heel goed gebruiken om vlees, vis of groenten in te bakken). Als het goed is, is de bouillon nu dik geworden en lijkt het op gelatinepudding.
  7. Vries eventueel een deel van de bouillon in voor later gebruik.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/beste-bottenbouillon/