Wortelspread met Pit
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediƫnten
  • 300g wortels, in plakjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 el kokosolie, vloeibaar
  • 75g zonnebloempasta
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kurkuma
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de wortels, ui en knoflook over de bakplaat en wrijf ze in met kokosolie. Rooster in 15-20 minuten zacht en gaar.
  3. Pureer de geroosterde groenten samen met de overige ingrediƫnten in een foodprocessor of blender.
  4. Bewaar tot gebruik in een afgesloten pot in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/wortelspread-met-pit/