Gevulde Zoete Aardappel met Spek en Ei
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 2 zoete aardappels (ca. 200g per stuk)
- 100g spekblokjes
- 2 eieren
- 1 el verse bieslook, fijn gesneden
- peper en zout
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schrob de zoete aardappels goed schoon onder de kraan en prik ze vervolgens een aantal keer in met een vork.
- Leg de zoete aardappels op de bakplaat en rooster ze in 45 minuten gaar.
- Bak in de tussentijd de spekblokjes krokant in een koekenpan.
- Snijd de zoete aardappels open (zoals op de foto) en hol deze nog iets uit met een lepel.
- Verdeel de spekblokjes over de zoete aardappels en breek vervolgens boven iedere aardappel een ei.
- Bak de zoete aardappels met spek en ei nog ongeveer 20 minuten in de oven.
- Garneer met bieslook, peper en zout.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/eieren/gevulde-zoete-aardappels-spek-en-ei/
3.4.3177