Paleo Ketchup met rode biet - AIP, Nachtschadevrij
Auteur: Marinka
Personen: 6-8
- 1 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 175g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 250g gekookte rode biet, in blokjes
- 6 el appelazijn (90 ml)
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl zout
- ¼ tl kurkuma
- snuf peper
- Verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bak al omscheppend goudbruin en gaar.
- Schep de rode biet, appelazijn en alle kruiden door het gerecht en haal de pan van het vuur.
- Pureer met behulp van een staafmixer of blender tot een gladde saus.
- De saus is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast, in een goed afgesloten pot of fles.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/sauzen-dressings/paleo-ketchup-rode-biet/
3.4.3177