Paleo Cheddar Kaas - Zuivelvrij, AIP
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediënten
  • 1 courgette, geschild en in blokjes gesneden
  • 175g wortel, in dunne plakjes
  • 120 ml water
  • 2-3 tl appelazijn
  • 1 el kokosolie (of ghee, als je dit tolereert)
  • 2 el gelatinepoeder
  • 1 el edelgistvlokken (optioneel, maar wel lekker)
  • ½ tl zout
Bereiding
  1. Doe de courgette, wortel en het water in een pan en breng dit aan de kook. Laat ca. 5 minuten koken.
  2. Giet de groenten goed af en doe ze samen met de andere ingrediënten in een blender of foodprocessor. Maal tot een gladde massa.
  3. Bekleed een schaaltje of bewaarbakje met bakpapier of folie, of gebruik een siliconen ijsblokjesvorm. De inhoud van het bakje mag ongeveer 400 à 500 ml zijn.
  4. Schenk het mengsel in de beklede vorm en strijk glad. Laat ca. 2-3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Haal het blok kaas uit de vorm en snijd het in blokjes, rasp het over je maaltijd, enzovoorts! Je kunt het zelfs smelten over je Paleo pizza (maar verhit de kaas niet te lang!).
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-cheddar-kaas-zuivelvrij-aip/