Kabeljauw in citroensaus
Auteur: Marinka
Personen: 2
- Ui - 1 grote, in dunne ringen
- Kokosroom - 300 ml
- Kabeljauwfilet - 300g, in grove stukken
- Citroen - 1, geraspt en uitgeperst
- Kappertjes - 2 el
- Dille - 2 el vers, fijngehakt
- Peper - ¼ tl
- Zout - ¼ tl
- Peterselie - 2 el vers, fijngehakt
- Kokosolie - 1 el
- Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur in ca. 5 minuten zacht.
- Voeg de kokosroom toe en breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en leg de stukken
- kabeljauw erin. Laat deze in ca. 5-6 minuten gaar worden, keer ze halverwege de tijd voorzichtig om.
- Roer voorzichtig het citroenrasp en -sap, kappertjes, peper, zout en dille door het gerecht.
- Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de verse peterselie.
- Serveer met wat gewokte groente en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/auto-immuun/kabeljauw-in-citroensaus/
3.4.3177