Kabeljauw in citroensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Ui - 1 grote, in dunne ringen
  • Kokosroom - 300 ml
  • Kabeljauwfilet - 300g, in grove stukken
  • Citroen - 1, geraspt en uitgeperst
  • Kappertjes - 2 el
  • Dille - 2 el vers, fijngehakt
  • Peper - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
  • Peterselie - 2 el vers, fijngehakt
  • Kokosolie - 1 el
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur in ca. 5 minuten zacht.
  2. Voeg de kokosroom toe en breng aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en leg de stukken
  3. kabeljauw erin. Laat deze in ca. 5-6 minuten gaar worden, keer ze halverwege de tijd voorzichtig om.
  4. Roer voorzichtig het citroenrasp en -sap, kappertjes, peper, zout en dille door het gerecht.
  5. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de verse peterselie.
  6. Serveer met wat gewokte groente en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/auto-immuun/kabeljauw-in-citroensaus/