Langoustinestaartjes met Knoflook-Citroen Mayonaise
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
  • 300g pastinaak, in blokjes
  • 300g zoete aardappel, in blokjes
  • 3 el ghee
  • 500g langoustinestaartjes
  • 25g waterkers
  • 1 citroen, in partjes
  • peper en zout
Knoflook-citroen Mayonaise
  • 1 ei
  • 1 el citroensap
  • 2 tl appelazijn
  • 1 el citroenrasp
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • 250 ml milde olijfolie
  • 2 el verse peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de pastinaak en zoete aardappel in met 1 el ghee en verdeel de groenten over de bakplaat. Rooster in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Maak in de tussentijd de mayonaise door eerst het ei, citroensap, appelazijn, citroenrasp, zout en knoflookpoeder in een hoge pot of maatbeker waar je staafmixer precies in past (een grotere maatbeker of pot werkt niet!).
  4. Schenk de milde olijfolie over de ingrediënten in de pot (gebruik alléén milde olijfolie, anders wordt de mayonaise bitter).
  5. Zet de staafmixer op de bodem van de pot en zet deze aan op de hoogste snelheid. Haal de staafmixer héél langzaam omhoog tot zich een dikke mayonaise heeft gevormd.
  6. Roer nu de peterselie door de mayonaise en zet even apart.
  7. Verhit 2 el ghee in een hapjespan en bak hierin de langoustinestaartjes in 4-5 minuten aan. Schep af en toe om. Bak desnoods eerst de ene helft van de staartjes en daarna de andere helft.
  8. Meng de geroosterde groenten met de waterkers en verdeel dit over 2 borden. Serveer met de gebakken langoustinestaartjes en de mayonaise.
Tip: De langoustinestaartjes zijn gemakkelijk te pellen. Druk ze plat op je bord (zodat de staart helemaal recht is) tot je het zachtjes hoort kraken. Pel nu de bovenste schaal van de langoustine af, het vlees wordt zichtbaar en dit kun je er vervolgens voorzichtig uit trekken.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/langoustinestaartjes-knoflook-citroen-mayonaise/