Romige Kippensoep
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 1 el kokosolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2-3 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 kg kippenpoten (2 of 3)
- 1500 ml water
- 1 el gedroogde tijm
- 3 laurierblaadjes
- 1 tl venkelzaad
- 6-8 stengels bleekselderij, in plakjes
- 500g wortel, in plakjes
- 250 ml kokosroom
- peper en zout
- 4 el edelgistvlokken (optioneel)
- Verhit de kokosolie in een grote soeppan en bak hierin de ui en knoflook even aan.
- Voeg de kippenpoten toe en schenk er het water bij. Voeg ook tijm, laurierblaadjes en venkelzaad toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat de kip in 45 minuten op een laag vuur gaar koken.
- Haal de kippenpotten uit de soep met behulp van een tang, laat ze eventjes afkoelen tot je ze aan kunt raken.
- Voeg in de tussentijd de bleekselderij en wortel toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat de groenten in 10-12 minuten zachtjes gaar koken.
- Verwijder de huid en de botten van de kippenpoten (hier kun je later nogmaals bouillon van trekken als je dat wilt!) en trek het vlees in stukjes.
- Voeg het kippenvlees en de kokosroom toe aan de soep en haal de pan van het vuur.
- Breng op smaak met peper en zout en roer er eventueel de edelgistvlokken doorheen om een kaas-achtige smaak aan de soep te geven.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/romige-kippensoep/
3.4.3177