Romige Kippensoep
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2-3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 kg kippenpoten (2 of 3)
  • 1500 ml water
  • 1 el gedroogde tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tl venkelzaad
  • 6-8 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 500g wortel, in plakjes
  • 250 ml kokosroom
  • peper en zout
  • 4 el edelgistvlokken (optioneel)
Bereiding
  1. Verhit de kokosolie in een grote soeppan en bak hierin de ui en knoflook even aan.
  2. Voeg de kippenpoten toe en schenk er het water bij. Voeg ook tijm, laurierblaadjes en venkelzaad toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat de kip in 45 minuten op een laag vuur gaar koken.
  4. Haal de kippenpotten uit de soep met behulp van een tang, laat ze eventjes afkoelen tot je ze aan kunt raken.
  5. Voeg in de tussentijd de bleekselderij en wortel toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat de groenten in 10-12 minuten zachtjes gaar koken.
  6. Verwijder de huid en de botten van de kippenpoten (hier kun je later nogmaals bouillon van trekken als je dat wilt!) en trek het vlees in stukjes.
  7. Voeg het kippenvlees en de kokosroom toe aan de soep en haal de pan van het vuur.
  8. Breng op smaak met peper en zout en roer er eventueel de edelgistvlokken doorheen om een kaas-achtige smaak aan de soep te geven.
Tip: Voeg ook eens 200 gram paddenstoelen naar keuze toe aan deze soep.
    Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/romige-kippensoep/