Pompoenbrownies
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 9-12
Ingrediƫnten
  • 400g pompoen, in blokjes
  • 100g witte amandelpasta
  • 4 eieren
  • 85g kokosolie of ghee
  • 60 ml ahornsiroop
  • 1 el appelazijn
  • 70g kokosmeel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakzout (baking soda)
  • 40g cacao
Bereiding
  1. Breng de pompoenblokjes aan de kook in een pannetje met water en kook in 10 minuten gaar.
  2. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot 165 graden Celsius en vet een vierkante brownievorm (of ovenschaal) in met wat kokosolie.
  3. Giet de pompoenblokjes af en schep ze vervolgens in een foodprocessor of blender. Laat heel even afkoelen.
  4. Voeg amandelpasta, eieren, kokosolie, ahornsiroop en appelazijn toe aan de pompoenblokjes en maal tot een gladde massa.
  5. Voeg kokosmeel, speculaaskruiden en bakzout toe en maal nogmaals goed door tot een glad geheel.
  6. Verdeel ⅔ deel van het beslag over de bodem van de bakvorm.
  7. Voeg de cacao toe aan het overgebleven beslag in de foodprocessor en meng dit er doorheen tot het volledig op is genomen.
  8. Schep het chocoladebeslag op het pompoenbeslag in de bakvorm. Gebruik de achterkant van een lepel of vork om een marmerpatroon te maken.
  9. Bak de pompoenbrownies in ongeveer 40 minuten gaar of tot een prikker er droog uit komt. Laat een half uurtje afkoelen voor je ze aan snijdt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/pompoenbrownies/