Pastinaak Zoete aardappel pannenkoekjes
Auteur: Marinka
Personen: 4
- Pastinaak - 3
- Zoete aardappel - 2
- Appel - 1
- Kaneel - 2 el
- Citroensap - 2 el
- Pastinaak-zoete aardappelpuree - 1 cup (250ml)
- Kaneel - 1 el
- Eieren - 4
- Kokosolie - ¼ cup
- Was de pastinaken en zoete aardappels en boen de schil goed schoon.
- Verwijder de top en de onderkant van de pastinaken, en snijd ze vervolgens in stukjes.
- Snijd ook de zoete aardappels in stukjes en breng deze samen met de pastinaken in een pan met wat water aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
- Was ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes.
- Voeg de appel aan de groente toe wanneer deze 10 minuten heef t gekookt. Laat alles nog ca. 5 minuten koken tot de groenten zacht en gaar zijn.
- Giet alles af en laat het 5-10 minuten af koelen.
- Voeg de kaneel en het citroensap toe en pureer het geheel met een staaf mixer tot een gladde puree.
- Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom tot je een glad beslag hebt.
- Verhit 2 tl kokosolie in een koekenpan op matig vuur.
- Schep 1 el van het beslag in de pan, herhaal dit om 4 mini-pannenkoekjes te maken.
- Draai de pannenkoekjes na 1-2 minuten voorzichtig om met behulp van een spatel, ze zijn nu
- goudbruin aan de onderkant.
- Bak de pannenkoekjes in nog 1 à 2 minuten ook aan de andere zijde goudbruin en leg ze op een bord.
- Verhit weer wat kokosolie in de koekenpan en herhaal de stappen tot het beslag op is.
- Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pastinaak-zoete-aardappel-pannenkoekjes/
3.4.3177