Gemengde notenpasta - 2 el (santen/kokoscrème kan ook)
Kaneel - 1 tl
Knoflookpoeder - ¼ tl
Zout - ¼ tl
Gehakt met aalbessen
Ui - 1, in dunne halve ringen
Rundergehakt - 400g
Bosui - 3 stuks, in dunne ringen
Rozemarijn - 2 takjes, vers
Tijm - 3 takjes, vers
Knoflookpoeder - ½ tl
Zout - ½ tl
Peper - naar smaak
Aalbessen - 100g
Kokosolie - 1 el
Bereiding
Was de bospeen en snijd deze in plakjes. Breng de wortelplakjes in een pan met water aan de kook en laat ze ca. 8-10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn.
Begin ondertussen aan het gehakt: verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui op middelhoog vuur in enkele minuten zacht.
Voeg het gehakt toe en bak het net zo lang tot er geen roze stukjes meer te zien zijn. Voeg dan de bosui, rozemarijnblaadjes, tijmblaadjes, knof look, zout en peper toe en bak alles nog ongeveer 2 minuten.
Schep de aalbessen er doorheen en bak deze maximaal 1 minuut mee.
Giet de wortels af , voeg de overige ingrediënten voor de puree toe en pureer het geheel met een staafmixer.
Serveer het gehakt met de puree en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/fruit-be/gehakt-met-aalbessen-en-wortelpuree/