Courgette-wortelpasta met kabeljauw en avocadodressing
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediƫnten
  • Courgette - 1
  • Wortel - 1, middelgroot
  • Kabeljauwfilet - 150g
  • Kokosolie - 1 el
  • Avocado - 1
  • Koriander - 1 flinke handvol; blad met stelen
  • Citroensap - 4 tl
  • Geel mosterdpoeder - ¼ tl
  • Knoflookpoeder - ¼ tl
  • Zout - ¼ tl
  • Peper - naar smaak
Bereiding
  1. Was de courgette en wortel en snijd er met een juliennedunschiller lange slierten van.
  2. Verhit ondertussen de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw aan beide kanten bruin en gaar. Laat hem even af koelen op een bord.
  3. Breng een pan met water aan de kook, zet een flinke kom met koud water klaar, en maak in de tussentijd de dressing.
  4. Voeg voor de dressing het vruchtvlees van de avocado, de koriander, citroensap, mosterdpoeder, knoflookpoeder, zout en peper samen in een kom en pureer het geheel met de staaf mixer tot een gladde massa.
  5. Doe de courgette- en wortelslierten in de pan met kokend water en blancheer ze ca. 10 seconden om ze wat zachter te maken.
  6. Haal de slierten snel uit de pan en doe ze in de kom met koud water zodat ze niet verder garen. Zo is de 'pasta' wat zachter maar nog wel een beetje knapperig. Laat ze na ongeveer 1 minuut uitlekken in een vergiet.
  7. Leg de 'pasta' op een bord en schep de dressing er overheen. Trek de gegaarde kabeljauw uit elkaar en verdeel de stukjes over de 'pasta'. Hussel alles goed door elkaar voor je gaat eten.
  8. Serveer meteen en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/courgette-wortelpasta-met-kabeljauw-en-avocadodressing/